producten met waterdichte garantie

Ventosil-Beton40

Ventosil-Beton40 is een waterafstotend middel op waterbasis met geen VOC (vluchtige organische stof) dat betonnen opritten, trottoirs, vloeren, wanden en patio's (kortom alle betonproducten) afdicht tegen binnendringend water. Deze milieuvriendelijke betonbescherming beschermt uw investering tegen indringen van vuil, water, wijn, olie en bij buitengebruik ook de schade van de dooizout en vorstschade.  

Natuurlijke uitstraling van beton blijft

Ventosil-Beton40 op basis van silaan / siloxaan is een ademende 100% dampdoorlatende impregneer. Applicatie kan worden uitgevoerd met een sproeier, borstel of roller. De impregneer penetreert onder het betonoppervlak. Eenmaal uitgeharde Ventosil-Beton40 zal het beton water afstoten, verkleuring verminderen, afbladderen verminderen en beton beschermen tegen stooizout en vorstschade. Na volledige uitharding, dit kan enkele weken duren ontstaat er goede beschermlaag op het behandelde oppervlak.

Waarom Ventosil-Beton40 op beton gebruiken
  


Voorkomt vorschtschade door dampdoorlaatbaarheid.
Indringende betonimpregnering laten ook inwendige waterdamp door de impregneerlaag verdwijnen (waterdampdoorlatend, ademen) Zodat water of waterdamp wat van onderuit de betonlaag komt niet kan bevriezen en hierdoor een uitstekende bescherming biedt tegen kapot vriezen. Bij binnen vloeren zorgt Ventosil-Beton40 dat er een bescherming is tegen vlekken van bv: vet, olie, wijn en menselijk of dierlijk vocht. De vloer hoeft na impregneren alleen te onderhouden worden d.m.v. dweilen met een oplossing van natuurlijke groenezeep.

 

5. Bescherming tegen stooi zouten

Water dat in beton doordringt, zet uit als het bevriest. Dit verhoogt het volume van het water en zorgt ervoor dat het beton verzwakt en fysiek wordt verbroken. Herhaalde zouten kunnen ervoor zorgen dat het beton gaat spatten en schilferen. Beton dat niet is afgedicht en ontdooizouten heeft die op smeltijs worden aangebracht, kan het beton aan veel strengere vorst blootstellen. Dat is omdat wanneer de temperatuur daalt tot onder de effectieve werktemperatuur van het strooizout, deze opnieuw bevriest en uitzet. Door beton af te dichten met Ventosil-Beton40, wordt het beton beschermd tegen al deze zouten.  

 


Waar Ventosil-Beton40 te gebruiken

·        Buitenbeton

·        Verticale wanden

·        Horizontaal beton

·        Betonnen opritten

·        Betonnen trottoirs

·        Betonnen patio

·        Binnen vloeren

·        Balkons


Ventosil-Beton40 functies

·        Natuurlijke uitstraling

·        100% dampdoorlatend

·        40% siloxaan en alkylaloxysilaanoplossing

·        Beton wordt waterafstotend

·        Slip- en tractie-eigenschappen blijven hetzelfde

·        Bevriezing zoutbescherming

·        Op water gebaseerde formule

·        Dringt onder het oppervlak door

·        Horizontaal of verticaal gebruik

 
100% dampdoorlatend

Ventosil-Beton40 is 100% ademend en laat waterdamp ontsnappen. Vloeibaar water dat uit de regen op het oppervlak komt, blijft uit het beton. Maar water dat wordt geabsorbeerd van onder of achter de impregnering, zoals van de grond onder betonnen opritten of trottoirs, zal niet binnenin worden opgesloten. Dit vermindert de uitbloeiingen, afbladderende en schilferende eigenschappen die kunnen optreden als water in het betonsubstraat wordt opgesloten en bevriest tijdens koud weer.

Voordelen:

·        Waterafstotend

·        Vermindert uitbloeiingen, schilfers en afbladdering

·        100% dampdoorlatend   

Is er tijdens betonstorten een curing compount aangebracht, dan zal deze eerst verwijderd moeten worden. Een betonvloer kan je pas impregneren nadat de ‘curing’-laag is verwijderd. Deze laag wordt net na het storten aangebracht en dient als vertraging voor het harden van het beton. Wanneer beton te snel hardt kan hij krimpen of uitdrogen wat scheuren veroorzaakt.